Thursday, 31 March 2011

rindunya aku pada korang.

MASIHKAH KAU INGAT? tempat ni kita selalu pergi *yela, dah tepi kelas jea* bila takda cikgu, kitorang selalu melepak sini, entah apa yang kitorang tengok, kitorang pun tak berapa sure, biasalah hati kering babe. hahaha! ramai-ramai kita berdiri dekat sini. Kalau nak masuk kelas pun, kene tunggu pengetua naik atas, baru pegang buku balik hehe
i love these two boy,

rindu nak lompat ramai-ramai macam ni lagi :( kita happy kan waktu ni ? memang lah happy, homework buat2 takda, datang sekolah macam bawak beg plastik, tiba-tiba dalam kelas semua cool kan? waktu balik lagi la happy tatt. haha
bakal pengantin
qayyum sorang jea yang pegang bontot, orang suruh cekak pinggang laa!
Kami ada SUPERPOWERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!
kaki kau memang pendek ,qayyum.
Who cares baby, I think I wanna marry you
Arina, dia kadang-kadang tak sihat dari segi mental.
KAN DAH TERBUKTI DIA TAK SIHAT.
Sila beri laluan VVIP nak laluuuuu
we must be some kind of superstar kan my babyfriends?
Just say yeah, and we'll go go go
gaya peace blurr like fahmi HAHAHAHAHA
kami peminat setia kumpulan Hijjaz, Rabbani and latest, Maher Zain
Ini Puan Lam, beliau cikgu maths kitorang. Disebabkan kitorang ni hati kering, kalau dah hati kering, telinga mestila pekak badak, bukan setakat telinga jea, hidung pun hingus tak keluar-keluar. Sampai teacher kene lalu setiap sorang nk tengok apa kitorang buat, INI KAH KELAS SCIENCE?!! mana tak nya, kalau check bwh meja masing-masing, wajib ada oreo, chipsmore flavour choc and strawberry, choc paling sedapp! OKAY AKU PUN SIMPAN SEBAGAI STOCK BILA PERUT MENANGIS. kbye
marathon dalam kelas, DAAAA?
rindu man, qayyum, lina *yang tidur tu aku taktau sapa dia haha*


*bang, zaman hot abg dah lepas dh, bang
pipi aku nampak besar haha
aku, ruzanna ili, man bosyy
KENAPA AKU NAMPAK PANTAS DALAM GAMBAR NI?!! mmg jadi kebiasaan aku akan keluar dulu bila loceng rehat dh bunyi. Kat kantin tu kena berjuang dengan cepat, kalau tak makanan habis! eeee
dia sorang jea yang pandang camera, yang kat belakang tuh, mulut tengah bergosip tu. Semua dah tak pandang kertas yang ada atas meja dah kalau ada topik hawt. hawt ye.
man semangat. haahhaa


acap tengah flirt dengan arina. KONON NAK SUAP EH?
Diorang ni selalu kontroversi. manje-manje dalam kelas. Tapi si shafiq tu dh ade awek, solehah pun dah ada pakwe. rindu nak tengok korang bermanje hahaha
with our biology teacher, Puan Roziah!
Lina, Izat, Qayyum, Zanny
NI PALING SHWEET, HAWT, GOJES KAN KAN?!!
INI TAK SHWEET! haha
razif with his history teacher a.k.a my class teacher
tengok, masing-masing blurr tktau nak buat apa, padahal SPM dh nak dekat ni. cube tengok dekat board belakang tuh, haaa semua yang ada dekat situ sejak start sekolah sampai lah bila dah habis sekolah. memang tu jea info nye hahaha. Hari-hari bace benda yang sama*baca ke pun, aku lalu jea* CUBA CARI SIAPA YANG TENGAH STUDY..

Dewan SPM. hehe
Muna, kau buat apa? jangan meraba Pak Osman tu wehhh. Dia dah tinggal tulang tuu.
Macam mana kau boleh ada dalam gambar ni, razif ?
yeah, you rock
Yang tengah tengok lappy tuh, cikgu fizik kitorang. kitorang yang berfalsafah dengan dia.
jelingan manja
me with muna, penolong ketua kelas


group buat letupan gunung berapi hahaha. kitorang kalah but its okay, kitorang seronok!
Izat, kau memang nak cari gaduh kan.

tengah bernafsu.

nak jalan-jalan dengan kawan-kawan, konvoi best nyeeeeeeeeeeee! nak shoppingggggggggg!

YES, I do!

Tuesday, 29 March 2011

Aku suka lelaki ni.

Seorang lelaki balik rumah...dia jadi hairan giler halaman rumah berselerak surat di peti pos tak berambil anak-anak tengah main korek-korek tanah kotor, baju compang camping, penuh dengan tanah dan kotoran rambut tak bersikat, tak bermandi, masuk ke pintu rumah lagi lelaki tu terkejut ruang tamu lagi teruk berselerak lelaki itu melaung nama isterinya....sepi tiada jawapan masuk ke dapur sinki penuh dengan pinggan mangkuk tidak berbasuh periuk tidak bercuci mencari apa yang boleh dimakan tetapi tiada makanan yang dimasak masuk ke bilik air baju masih belum berbasuh apatah lagi berendam lelaki itu cemas mencari isterinya dia bergegas ke tingkat atas melihat isterinya terbaring di atas katil sedang membaca buku "awak sakit ke?"..tanya lelaki itu "tak lah", jawab isterinya ringkas "kenapa teruk sangat rumah kita hari ni", tanya si suami lagi sambil meletakkan tangan di dahi isterinya, kot-kot isterinya demam. balas isterinya "wahai suamiku, semalam semasa kita bertengkar, abg mengatakan yang saya ini hanyalah seorang suri rumah, duduk di rumah tidak sepenat diri abg yang duduk di pejabat, dan abg sering menanyakan apa kerja yang saya lakukan di rumah yang menyebabkan saya merungut kepenatan kadang-kadang..... NAH,HARI INI SAYA TIDAK MELAKUKAN KERJA-KERJA YANG BIASA SAYA LAKUKAN SETIAP HARI" Best baca sampai abis!!!. It's true. To share..Dari Ilham seorang lelaki... "Wanita adalah insan istimewa, biarkan mereka terus membebel,merengek atau mengilai seperti pontianak. Seburuk-buruk perangai wanita, ia akan terus melekat di hati kita selagi hayat di kandung badan... "Ibu, ibu...engkau lah ratu hari ku....." Bagaimana rasanya sehari tanpa ibu? I dunno lah anak-anak sekarang,tetapi when i was small, sekiranya emak tiada, semua jadi serba tidak kena! Usahkan seminggu, dua hari sahaja dia tiada dirumah, hidup bagaikan dah tak bermakna. Memanglah, mula-mulanya emak keluar rumah, hati melonjak HAPPINESS!!! Kalau mak tak ada, telinga boleh lega sebab if she's around, for sure 24 hours tak habis-habis berleter.... pottttt peeettt pooott,peettttt,boleh pecah eardrums. And if mak menjerit,boleh bergegar isi perut. Silap gaya, tingkap pun boleh tercabut... And if mak takde, BangZaiiiiii!!! MerdeKa!!! FreeDoMmmmmm!!! Can do whatever!!! Boleh main bleyblade sampai senja, boleh tido rumah kawan, boleh Chatting sampai nak terkeluar biji bola mata, boleh bergayut kat talipon ngan "dear" sampai subuh and paling shiookkk, boleh ponteng solat!! But, the happiness does not long last. Masuk hari ke-2 dah terasa kehilangan. Sepi betul rasanya bila tak mendengar leteran mak. Rumah jadik sesepi-sepinya cam "haunted village". Pada ketika itulah baru kita sedar bahawa leteran mak yang seperti murai, sebenarnya penyeri rumah. Tanpa leteran itu, semunya seperti MATI... Without mum, hidup ni tak ada cabaran, not challenging, no suspense.Balik kul braper pun, takde orang nak membebel, takde orang nak pulas telinga. Our life graph becomes very the monotenous, then we realised, jari jemari mak yang suka cubit dah memiat telinga rupanya menjadikan hidup lebih bermakna. Pendek kata, biarlah mak membebel sepanjang hari. Biarlah dia menjentik telinga. Tanpanya, hidup tidak berseri dan tak bererti. Demikianlah besarnya erti seorang EMAK, IBU, UMMI, MUMMY, MAMA in our life!! Kau Isteri Ku.... Bezanya antara ibu zaman dulu dengan ibu zaman skarang ... Ibu sekarang tidak mencubit atau memiat telinga anak-anak. Itu mungkin one of the reason why anak-anak tak berapa takut and at times, hanya memekakkan telinga setiap kali ibu memberi "ceramah percuma". Mungkin anak-anak tak terasa kehilangan or boleh jadi melompat keriangan bila ibu takde kat rumah (for instance if she's gone for a short holiday). Budak-budak sekarang ramai kawan,banyak caranya mereka mengisi waktu. They will go for movies, clubbing, or most to most lepak kat happening places.. As for me is different,if my wife is not at home, rumah boleh jadik porak peranda. Memang true, jika isteri ada dirumah, kepala slalu pening. Pantang kalau isteri ada kat rumah and i'm off duty, sure at times boleh membuat kepala berserabut. Kalau madame takde kat rumah, alangkah tenteramnya hidup ini. Boleh buat apa yang kita suka. Boleh belengkar kat depan TV tanpa sebarang gangguan mental dah fizikal. Pendek kata,FreeeDoMmmmmlah!! But hairan bin ajaib, when dia betul-betul pergi meaning "She's Gone", aku pulak terasa separuh mati. Sehari dua memanglah shiookkkk, no once shouting from the kitchen for help, no one to komen this and that, no one to criticise. Everything will be smooth...Tapi, masuk hari ketiga,i felt something is missing. Lebih-lebih lagi bila tuala mandi dah berbau 'assshheemmmm', tak tahu mana nak carik yang baru. Colgate gigi dah abis, tak tahu kat mana dia stock up. Air suam dah abis, malas nak boil... Masuk hari ke-4, rindu mula terasa. Eventhough kat office,ramai yang cun melecun, wajahnya yang dah ditatap sejak tarikh bernikah itu juga yang mengetuk pintu hati. Memang lah dia tak se-cun SITI NURHALIZA but the smile yang ikhlas, forever melekat kat hati and sukar ada pengganti. Apabila rindu mencengkam, semuanya jadi tak tentu arah. Tengok TV citer best pun jadik tak best. Nasik bungkus faberite jadik tak faberite. Makan kat 5 star hotel jadik rasa macam makan kat kedai AA. Lebih-lebih lagi bila laundry basket dah makin bertimbun ngan baju kotor, fresh sluar dalam pun dah abis utk dipakai. Toilet dah mula licin berdaki...lantai dahm berbelak, tak dimop...Every nite, very the lonely, baring atas katil nengok ceiling blindly... bila lonely gini, baru lah rasa benar kesepian. Jangan kata sebulan atau setahun.... belum seminggu isteri takde katrumah,aku dah terasa separuh pengsan. Bila bersendirian begini,dan terasa malam begitu dingin, barulah kita sedar betapa pentingnya seorang wanita bernama isteri...So guys out there... jgn buli isteri kita. Kalau boleh, tolong dia buat kerja rumah. Bukan dok depan TV every weekend baca paper. Apa ingat dorang ni sumer kuli ke?! Maid ker?!! Kan dia tubini kita, best fren kita, sweetheart kita... Ingat duit hantaran yang kita kasik dia masa nikah dulu cukup ker nak bayar gaji dia seumur hidup??!! And furthermore, kan sama2 keja carik rezeki, sama jugak lah buat keja rumah. Kadang2 bila poket kita sesak, tak ingat ker dialah orang yang paling terdekat kita nak kenyeng-kenyeng duit. Tak kesian ker nengok bini kita. Dah ler satu hari keja kat office, balik kena buat keja rumah lagi... penat tau!! Kalau aku lah diberi peluang jadik seorang wanita... tak rela!!! So to all mums and wives out there... life will be meaningless without You mothers)....uuwaaaaaaaa!! sayangi la kaum perempuan krn tanpa Mereka anda kehilangan sesuatu,hargai mereka!!!!

SEMOGA LELAKI YANG MENULIS NI DIRAHMATI ALLAH DAN SEMOGA DIA BAHAGIA BERSAMA ISTERI BELIAU.

Monday, 28 March 2011

bila lelaki rasa diri mereka, BETUL

Dekat facebook aku, kalau bab-bab aku ternampak orang yang mengomen tuh, especially lelaki dan mereka merasakan mereka betul, aku akan menyerang balik sama ada dengan cara yang berhemah atau pun 'puji-pujian'. Yeah, tak semua manusia perfect, memang tkda pun yang perfect dalam dunia ni. Tapi kaum lelaki seringkali merasakan diorang ada kuasa veto nak permainkan perempuan, dan diorang ingat hati perempuan macam peha ayam. kalau keras, diorang takmau dah, kalau sedap dan enak sehingga menjilat jari, diorang sayang nak habiskan. HUH KOME PAHAM APA AKU CAKAP NI?!! So, semalam ada seorang kakak ni, post macam ni kat fb dia..

JANGAN ANDA MARAH BILA SESEORANG PEREMPUAN ITU TERLALU MENGAMBIL BERAT TENTANG DIRI ANDA AKAN TETAPI, RISAULAH BILA PEREMPUAN ITU TIDAK MEMPEDULIKAN ANDA UNTUK SELAMA-LAMANYA...

Here I go, hahaha *mule dh mule dh* hati aku dah terbakar dan tercabar bila seorang lelaki budiman ni comment kat wall post dia..

'dapat rumah buruk xpa,dpt hp buruk pun xpa,dapat kereta buruk pon xpa,dapat laki ske mara2 pn xpa,dpt suami ske kawen lg pn xpa,dpt suami tau tdo je pn xpa, asalkan mendapatkan keredhaan Allah'

JENG JENG JENG. ni jawapan aku.. (tapi ni baru sikit aku 'puji' lelaki ni)

'sebab lelaki fikir yang 'mendapatkan keredhaan Allah' tula yang diorang ingat diorang bole buat perempuan mcmtu, mmg la kita hidup untuk mendapatkan keredhaan Allah tapi kita kene usaha jugak seperti MENJADIKAN RUMAH ITU LAWA, HANDPHONE ITU CANGGIH, KERETA YANG CANGGIH, DAN LELAKI KAU JANGAN NK SUKA MARAH SANGAT MACAM KAU SORG JEA YANG BETUL KAT DUNIA NI * peace.

See, bersopan kan aku, ada peace lagi tuu. Kita ni memang lumrah manusia nak something yang terbaik untuk diri kita sendiri, tapi kalau kita dah dapat, kita tak reti nk hargai seperti orang yang sayang dekat kita especially to guys, kome ni kan nak yang cantik jea kan, macam la kome ni hensem bebenor, bila korang tak hensem barula terhegeh-hegeh setia sebab kome sedar diri kome tak hensem, ce kalau kome ni hensem macam Shah Jaszle, Hah! kemain lagi nak bermadu asmara lebih dari satu.Maria Farida tuh yang hot dan gebu gile tuu pon Shah Jaszle ni buta, still main asmara dengan perempuan lain. tapi takpa, dia hensem, aku bole terima.

KAU HANDSOME TAK?






what do we want to eat?

the two of us! kami sering merasakan diri kami ni sebagai 'JAGA'. kedai bukan selalu ramai orang, masa lapang banyak dengan melepak
Layan facebook eh kau ni. lempang karang!
spaghetti ramen! tasty tapi pekat. kalau nak rasa, pergi second floor, nama kedai dia KIM'S SMART. Nama cashier dia fiona, kawan kami. Hubby aku bos kedai ni * jap2, gua dah terdengar lagu super junior, bonamana * SARANGHAE MR. PAK! hahaha.
Kitorang kat sini makan semua stok tulisan cina.
sebagai pekerja jea * yela takkan kitorang jadi bini bos kot? * kitorang bole merasa guna tester sikit punya kicik. tapi otak bergeliga macam aku, buatla tinggi-tinggi. see see, ada cornflakes and smarties! Almost every hour la, aku makan sampai dah jemu.
ini ape ntah nama cina dia. beli dekat kedai sebelah tutti, nama kedai tuu I LOVE YOU! tak tak, i dont know you. hahaha
Ini pelanggan setia kami, kadang-kadang dia membeli secara cash dekat cashier, kadang-kadang menggunakan tester untuk 'merasa'. BERAPA KALI KAU TEST?!!
...........
HAAAAA INI DIA LATEST PROMOTION FROM OUR TUTTI FRUTTI YAWWW. marilah ber-comel dengan kami punya flavours and toppings! promotion ni sampai April jea okayy! beli banyak-banyak dapat 20 % for each! from 12am till 3pm, monday till thursday only! LAILAILAILAI
video